WARNING: These are scams. They are Emails sent to a honeytrap address only ever used for this purpose. Do not reply to these people, they will try to con you into paying out money in return for nothing.

CAVEAT: Please note that some of these Emails may be impersonating a genuine company or person. We wish to make it clear that any such name mentioned within these Emails has no connection to the scam. For the sake of searching, we leave these messages untouched, but we will respond to any concerns left in our comments.

From: <""@moet.gov.vn>
Reply: [email protected]
Date: Tue, 21 Nov 2023 13:09:04 -0800
Subject: Frid vare med dig
Hej min käraste,

Jag vill att du läser det här brevet mycket noggrant och jag måste be om ursäkt för att jag skickade detta meddelande till din e-post utan någon formell introduktion på grund av hur brådskande detta ärende är. Jag är glad över att känna dig men den Allsmäktige Allah känner dig bättre och vet varför han riktade mig till dig vid denna tidpunkt. Till att börja med såg jag din e-post och din kontaktinformation om min sökning efter en bra anhörig online som ett resultat av att jag var brådskande att förverkliga min sista önskan innan jag dör snart.

Jag skriver detta mail till dig med tunga tårar i mina ögon och stor sorg i mitt hjärta, mitt namn är Mrs.Feyza Olcay Ýbrahim, jag kontaktar dig från mitt land Turkiet. Jag vill berätta det här för jag har inga ett annat alternativ än att berätta för dig när jag blev rörd för att öppna upp för dig, jag är gift med Mr. Yusuf Ýbrahim som arbetade med Turkiets generalkonsulat i Toronto Kanada i åtta år innan han dog av jordbävningsexplosionen i Turkiet som tog livet av 50 783 personer människor i februari. Vi var gifta i elva år utan barn.

Han dog efter jordbävningen med magnituden 7,8 som drabbade Turkiet. Han var ett offer för en kollapsbyggnad och kunde inte överleva. När min bortgångne man levde satte han in summan på €10 850 000,00 (Tio miljoner åttahundrafemtio tusen euro) på en bank här i Turkiet. För närvarande finns dessa pengar fortfarande på banken, han gjorde dessa pengar tillgängliga för import av guld från Papua, Indonesiens gruvdrift innan hans plötsliga död. Nyligen sa min läkare till mig att jag inte skulle hålla på under 3 månader på grund av cancerproblem igen. Det som stör mig mest är min strokesjukdom. Efter att ha känt till mitt tillstånd, bestämde jag mig för att överlämna dessa pengar till dig för att ta hand om de mindre privilegierade människorna, du kommer att använda dessa pengar på det sätt som jag ska instruera här.

Jag vill att du ska ta 60 procent av de totala pengarna för ditt personliga bruk och för din ansträngning och engagemang för välgörenhetsprojektarbetet, medan 40 % av pengarna går till välgörenhetsprojektarbetet, människor i nöd från gatan och till att hjälpa barnhem också, jag växte upp som föräldralös och jag har ingen som min familjemedlem. Se också till att Allahs hus, moskén upprätthålls från medel. Jag gör detta för att den Allsmäktige Allah ska förlåta mina synder och acceptera min själ eftersom jag har lidit av denna sjukdom så mycket. Så snart jag har fått ditt svar kommer jag att ge dig kontakten till banken här i Turkiet och jag kommer också att instruera bankchefen att utfärda ett fullmaktsbrev till dig som kommer att bevisa att du är den nuvarande mottagaren av pengarna i banken, dvs. du försäkrar mig att du kommer att agera i enlighet med det som jag sa här.

I hopp om att få ditt svar kommer jag att fortsätta med dig till banken för att överföra pengar till ditt bankkonto så snart som möjligt, det vill säga om du är seriös nog att hantera projektet och även ägna din ansträngning åt det eftersom jag tror att jag kan lita på dig ärligt.

Med vänlig hälsning.
Fru Feyza Olcay Ýbrahim
[email protected]